Informatie

Meekijken
Videos

Contact


Supervlakke vloeren

Voor het gebruik van (bedrijfs)vloeren is de vlakheid een doorslaggevende factor. Opdrachtgevers en toekomstige gebruikers van een bedrijfshal zeggen wel eens: ”Het maakt me niet uit hoe de hal eruit ziet als ik maar voldoende palletplaatsen heb en een multifunctionele, dus supervlakke, vloer”. Afhankelijk van de functietoepassing is de vloer te verdelen in 5 vlakheidkarakteristieken van onvlak (bulkopslag, vloeren zonder intern transport) tot supervlak (hoogbouwmagazijnen, schokvrije voegpassage). In de vloerenwereld zijn er maar een hand vol bedrijven die supervlakke vloeren kunnen maken. JBP B.V. selecteert 1 van deze bedrijven die in staat is met de nieuwste en meest geavanceerde machines een supervlakke vloer aan te leggen die ruimschoots voldoet aan de gestelde normen zoals de Din 15.185, Nen 2747 klasse, TR 34 en WTCB TV 204 klasse 1. Concreet betekent dit dat er per strekkende meter maar 1,7mm aan hoogteverschil mag zijn.

Werkwijze:
1. De ondergrond van puingranulaat wordt fijn geprofileerd op 5mm nauwkeurig.
2. Er worden stalen geleiders (hoeklijnen) gelast aan in de grond getrilde pennen. In een magazijn met een oppervlakte 10.000m2 spreken we over 4200 stuks pennen en 1435m1 stalen geleiders. Per ploeg lassers is men in staat om 150m1 geleider p/dag te produceren die een afwijking mogen hebben van 0 tot 0,7mm.
3. 2 geleiders samen vormen een “strook”. Deze stroken worden voorzien van 5 lagen wapening en vervolgens volgestort met een betonmengsel.
4. Tussen 2 “stroken” creëert men met behulp van een 14 tot 22 meter lange afwerkmachine de supervlakke “baan”. Hoe breed of lang deze baan ook is, deze baan dient in 1 arbeidsgang te worden gestort en te worden afgewerkt (gevlinderd). In de meeste gevallen betekent dit ’s morgens om 7.00uur starten en 24uur later opruimen en de machines schoonmaken, ombouwen en gereed zetten voor de volgende baan en/of strook.



Copyright © 2024, bouwprojectinbeeld.nl. Site door Elissen.com Websolutions.