Informatie

Meekijken
Videos

Contact


Nieuwbouw vrije school De Kleine Prins te Doetinchem

In opdracht van Stichting Vrijescholen Athena is de nieuwe basisschool De Kleine Prins aan de Torontostraat te Doetinchem gebouwd.

Het gebouw kenmerkt zich door de toepassing van duurzame materialen en door de toepassing van een unieke wijze van natuurlijke ventilatie. Het gebouw is gefundeerd middels mortelschroefpalen en fundatiebalken. De begane grondvloer is uitgevoerd met kanaalplaatvloeren.

Zowel binnenspouwbladen als ook de binnenwanden en het dak worden uitgevoerd in gelamineerd kruislaaghout (M1 BSP Crossplan). Gelamineerde Kruislaagshouten constructies zijn duurzaam geproduceerd vuren planken welke kruislings verlijmd worden tot massieve houten wanden en dakconstructie. Dit houten casco zal in circa 2 tot 3 weken geheel zijn opgebouwd. Het buitenspouwblad wordt uitgevoerd in metselwerk van verlijmde Dueco panelen. Daarnaast worden gevels gedeeltelijk voorzien van Platowood gevelbekleding e.e.a. speels afgewisseld met trespa stroken in diverse kleuren.

Het dak wordt grotendeels voorzien van een vegetatiedak. In de begane grondvloer van de lokalen komen convectorputten welke zorg dragen voor de toevoer van verse (frisse) buitenlucht en voor de verwarming van de ruimte. Vanaf de convectorputten lopen leidingen ondergronds naar diverse punten in het terrein waar vanaf de frisse lucht wordt aangevoerd.
Copyright © 2013, bouwprojectinbeeld.nl. Site door Elissen.com Websolutions.